Pompoen Champignonsoep

Pompoen-Champignonsoep

Pompoen Champignonsoep

Toegegeven, mijn Paleo op budget-experiment was niet zo’n heel groot succes. Niet omdat Paleo op budget eten niet kán (hier lees je er alles over), maar omdat ik voor mezelf er gewoon niet achter sta om de laagste kwaliteit voeding te eten. Een wijze les geleerd dus. En het leuke is dat er vanuit dat experiment wel een recept voor een goddelijk lekkere soep is gekomen.

Dat is deze Pompoen-Champignonsoep!

Maaltijdsoep

Vullend genoeg voor een lichte maaltijd, en wil je er toch iets stevigers van maken dan kun je deze soep eten met wat uitgebakken spekblokjes of gerookte kip erin. Of met garnaaltjes. Of.. Nouja, waar je zin in hebt eigenlijk! Je zou er zelfs rookworst in kunnen doen en ik vermoed dat dat echt heel lekker zou zijn. Ik denk zelfs dat ik dat de volgende keer ga proberen wanneer ik deze soep weer maak.

Hoe dan ook, de ingrediënten voor deze soep zijn absoluut niet duur. Pompoen koop je lekker voordelig in het seizoen, champignons hoeven ook niet veel te kosten en uien en gember zijn natuurlijk ook van die goedkope smaakmakers. De bouillon voor deze soep maak je natuurlijk eventjes zelf, wel zo lekker. Mijn recept voor bottenbouillon vind je hier.

Pompoen-Champignonsoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • ½ tl venkelzaad
  • 500g pompoen, in blokjes
  • 250g champignons, in plakjes
  • 1 liter bottenbouillon
  • peper en zout naar smaak
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de uien zachtjes aan.
  2. Voeg, wanneer de uien beginnen te bruinen, gember en venkelzaad toe en bak dit kort mee.
  3. Schep pompoen en champignons in de pan en bak deze 1-2 minuten al omscheppend mee.
  4. Schenk vervolgens de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep in 10 minuten zachtjes gaar koken.
  5. Pureer de soep met behulp van een staafmixer tot een glad geheel en breng zo nodig op smaak met wat peper en zout.
 

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.