Vega Pasta Bolognese

Vegetarische Bolognese met courgette – Glutenvrij, Paleo, Koolhydraatarm

Vega Pasta Bolognese

Zin in een lekkere pasta bolognese, maar dan liever zonder vlees? Geen probleem! Met deze heerlijke vegetarische bolognese heb je niet eens door dat je geen vlees aan het eten bent, mede dankzij de structuur van de paddenstoelen en de bite van de walnoten. Had ik trouwens al verteld dat dit gerecht ook nog een supersnel klaar is?

Vegetarisch Paleo

In tegenstelling tot wat veel mensen denken draait het binnen het Paleo voedingspatroon niet om het eten van zoveel mogelijk vlees. Juist niet zelfs. Hoewel Paleo inderdaad niet vegetarisch is, ligt de nadruk nog altijd op het eten van lekker veel groenten en fruit. Aangevuld met gezonde vetten, gezonde proteïnebronnen van zo goed mogelijke kwaliteit en noten en zaden. Hoeveel vlees, vis en eieren je daarbinnen eet is helemaal aan jou. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en je budget.

Wil je volledig vegetarisch Paleo eten? Dat kan ook! In dit artikel vind je veel informatie, tips en trucs om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen zodat je lichaam optimaal kan functioneren. Dat willen we tenslotte allemaal.

Plantaardig Paleo koken

Met groenten kun je eigenlijk alle kanten op in de keuken en ik vind het dan ook super leuk om daar volop mee te experimenteren. Onderstaand recept maakte ik bijvoorbeeld voor de special Viva Italia in Paleo Magazine van maart 2018! Ik vond deze vegetarische bolognese zo goed gelukt dat ik besloot het recept ook gewoon op de site te delen, wel zo fijn, toch?

De truc zit hem in het toevoegen van verschillende soorten paddenstoelen, in dit geval kastanjechampignons en shiitakes. Plus de combinatie met walnoten. Die zorgen voor een beetje een bite, een heleboel extra smaak en extra gezonde vetten. Op die manier is deze bolognese dan ook een volwaardige maaltijd te noemen. Ga jij ‘m ook proberen? Het recept vind je hieronder!

Vega Pasta Bolognese

Recept vegetarische Bolognese

Vegetarische Pasta Bolognese - Glutenvrij, Paleo, Koolhydraatarm
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook
  • 250g kastanjechampignons, in kleine blokjes gesneden
  • 100g shiitakes, in kleine blokjes gesneden
  • 400g tomatenstukjes, uit blik
  • 140g tomatenpuree
  • 4 zongedroogde tomaten, in plakjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 50g walnoten, grof gehakt
  • Peper en zout
  • 2 courgettes
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
  2. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze al omscheppend gaar.
  3. Meng tomatenstukjes, tomatenpuree, zongedroogde tomaten, tijm en oregano door het gerecht en breng het zachtjes aan de kook.
  4. Snijd in de tussentijd de courgettes in lange slierten met behulp van een spiraalsnijder.
  5. Meng de courgetteslierten door de bolognesesaus en schep er vervolgens ook de walnoten doorheen.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.