De ideale paleo lunch.

De ideale Paleo meeneemlunch

Snelle en lekkere Paleo lunches

Heb jij al last van lunch-stress nu de vakantie op zijn einde loopt? Weer beginnen met werken, kinderen naar school.. ’s Middags wil je toch wel wat lekkers eten en dan vooral iets wat ook nog gezond is. In de vakantie heb je al genoeg ijsjes gegeten 😉

Maar ik kan me voorstellen dat je helemaal geen tijd hebt om urenlang in de keuken te gaan staan om wat lunchtrommels te vullen. En laten we eerlijk zijn, die tijd wil je er eigenlijk ook niet voor maken. Dus wat doe je dan? Dan maak je gewoon heel simpele Paleo lunches. Binnen 10 minuutjes heb je 2 lunchtrommels gevuld (dan hoef je dat de volgende dag alvast niet te doen) en op je werk hoef je deze alleen nog maar op te eten. En te genieten, dat vooral.

Zo makkelijk kan het zijn. Klinkt dat ongeloofwaardig? In onderstaand filmpje geef ik je een heerlijk voorbeeld.

Wedden dat jouw collega’s zouden willen dat zij ook zo’n lekkere lunch hadden? Of beter nog, dat ze je vragen hoe je dat toch voor elkaar krijg om van die lekkere en gezonde lunches in te pakken!

In het filmpje gebruik ik onderstaande ingrediënten om in totaal 2 lunchtrommels te vullen:

  • 1 krop mini romaine sla
  • 100g geraspte rode kool
  • 1/2 komkommer, geraspt
  • 2 el zelfgemaakte mayonaise
  • 2 gekookte eieren
  • 100g rosbief
  • 70g parmaham
  • 100g macadamianoten
  • 1 rijpe avocado

Houd jij er helemaal niet van om je lunch in die oude plastic broodtrommel mee te nemen? Ik ook niet. Een gezonde lunch verdient tenslotte ook een gezonde lunchtrommel, eentje waar géén gifstoffen uit vrij komen. Maar ook eentje die je vooral handig mee kunt nemen én waar je handig uit kunt eten. Lunchtrommels die aan al die eisen voldoen, vind je in de EetPaleo Winkel. Neem maar eens een kijkje!

Snelle en lekkere Paleo lunches-2

Comments 19

  1. Vaak denk ik inderdaad te moeilijk! Hoe simpel is het eigenlijk, én lekker! De ronde lunchtrommeltjes (stapel) heb ik en de lunchbox met vakjes ook, de vulling zorgt altijd wel voor nieuwsgierige blikken.
    Nog een tip voor de avocado: laat de pit er in, dan blijft hij veel langer mooi van kleur! (Geldt overigens ook voor guacemole, doe de pit terug in de guacemole als je iets wilt bewaren. De volgende dag is de kleur nog mooi groen).

  2. Hoi Marinka, ik lust geen rode kool, heb je voor mij een tip ter vervanging van de rode kool ? Verder klinkt het weer als een heerlijke lunch.

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  3. Beste Marinka,
    Wat ziet dat er heerlijk en verantwoord uit! Ik mag geen ei en mayonaise. Heb je een vervangend idee?

    1. Post
      Author
  4. super om te lezen en te zien!
    eigenlijk ben ik al heel dichtbij.
    (althans dat denk ik)
    ga nu uitzoeken waar het dan toch fout gaat.
    een lunch meenemen is voor mij denk ik essentieel.
    bedankt alvast
    (wordt vervolgd)

  5. Hoi, ik heb ‘m vandaag geprobeerd, maar tegen lunchtijd was de salade erg ‘waterig’. Kan ik daar nog iets aan doen?

    1. Post
      Author
  6. Hoi Marinka,

    Superleuk je recepten! Ik doe ontzettend veel inspiratie op.
    Ik ben alleen helemaal geen advocado eter, ik vind het simpelweg niet lekker. Heb je een vervangend idee? Het komt namelijk in best veel recepten voor.
    Alvast bedankt!

    1. Post
      Author

      Hoi Elke! In plaats van avocado kun je een ander soort vet naar keuze toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan olijven, kokosvlokken, notenpasta, extra olijfolie, noten, zaden.. Het ligt er heel erg aan om wat voor soort recept het gaat. Als de avocado los wordt gebruikt (als garnering) kun je ‘m weglaten of bijvoorbeeld een handje olijven toevoegen. Het gaat dan vooral om het vet om de maaltijd compleet te maken.
      Wanneer de avocado in blokjes door bijvoorbeeld een salade zit, kun je een andere groente nemen die je lekker vindt. Maar voeg ook dan extra vet toe.
      Gaat het om een zoete puree? Dan is avocado wel te vervangen door van die hele dikke kokosroom (uit een blik of pak, van Aroy-D bijvoorbeeld, bij de toko verkrijgbaar).

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.