Groentecarpaccio met granaatappel

Groentecarpaccio met granaatappel

Afgelopen week oogstte ik de allereerste rode biet uit onze moestuin! Die moest natuurlijk verwerkt worden in een recept. Meestal zijn de bietjes die ik koop al wat slap en niet zo vol van smaak, nou dat was bij deze biet dus echt niet het geval. Wat is het heerlijk om zelfgekweekte groenten te eten! Nog een reden om een moestuin te beginnen: alle groenten zijn echt verser dan vers en bovendien kun je ze altijd langer bewaren wanneer je ze eenmaal hebt geoogst. (al bepaal je natuurlijk helemaal zelf wanneer je iets oogst, zo kun je uiteindelijk iedere dag écht verse groenten eten)
Het is dat de courgettes nog niet volgroeid zijn en mijn granaatappelboompje nog geen vruchten laat zien, maar anders had ik dit gerecht bijna helemaal met producten uit eigen tuin kunnen maken!

Kweek jij je eigen groenten of heb je een ander adres waar je groenten vers van het land kunt kopen? Vind je dat hier een verschil in zit qua smaak?

Groentecarpaccio met granaatappel
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 1 rode biet
  • 1 rijpe avocado
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el verse munt, fijn gesneden
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 2 tl citroensap
  • peper en zout
  • pitjes van ½ granaatappel
  • 4 el pijnboompitten
Bereiding
  1. Snijd de courgette en biet in flinterdunne plakjes, dit kun je met behulp van een mandoline doen of gewoon met een scherp mes.
  2. Combineer het vruchtvlees van de avocado, munt, knoflook, citroensap en wat peper en zout in een foodprocessor en maal tot een gladde dressing.
  3. Verdeel de dressing over de groenten en garneer met granaatappelpitjes en pijnboompitten.
 

Comments 3

  1. Gebruik je de biet rauw?
    Ik heb al een aantal jaren een eigen moestuin, heerlijk!
    Deze week staan de bonen op het menu(tuinbonen/peulen/doperwten) niks lekkerder dan verse doperwten! Gr. diana

    1. Post
      Author
  2. Deze salade wil ik elke dag wel eten! Vroeger hield ik niet van rode biet en ik had courgette nog nooit rauw gegeten. Maar nu eet ik dit geregeld en neem dan de volgende dag een lekkere flink gevulde bak mee naar mijn werk. De avocadosaus in een apart bakje waar de pit in zit, zodat het niet verkleurd. De pijnboompitjes ook apart, anders worden ze slap door de granaatappelpitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.