Koolrabi met Spek en Appel

Koolrabi met Spek en Appel

Koolrabi met Spek en Appel

Het is voorjaar en dat betekent dat de koolrabi weer volop verkrijgbaar is! In mijn moestuin heb ik ze dit jaar ook gezaaid, maar de plantjes zijn nog niet helemaal volgroeid. Tot die tijd eet ik lekker koolrabi uit de winkel, het is nu eenmaal heel erg lekker.

Ik heb een heel makkelijk koolrabi recept voor je, want ik denk dat veel mensen het niet zo vaak eten. Het is een beetje een vergeten groente, wat best jammer is. Het is namelijk erg lekker en makkelijk om te bereiden.

Persoonlijk vind ik koolrabi heel lekker om gewoon zo rauw te eten: het is fris en knapperig van smaak. Je kunt het bijvoorbeeld raspen en door een salade doen. Maar ook in een warm gerecht kan koolrabi heel lekker zijn, zoals in dit recept van koolrabi met spek en appel!

Koolrabi met Spek en Appel
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • 2 koolrabi's
  • 1 appel
  • 100 gram spekjes
Bereiding
  1. Snijd de onderste 2 cm van de koolrabi's af en verwijder de schil. Snijd de koolrabi in reepjes.
  2. Bak de spekjes uit in een koekenpan en voeg halverwege de koolrabi toe.
  3. Wanneer deze gaar is en bruin begint te worden kun je de appel toevoegen.
  4. De appel net zolang meebakken tot deze glazig en zacht is.
 

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.