Lamsstoofvlees

Lamsstoofvlees uit de slowcooker

lamsstoofvlees uit de slowcooker

Een stoofpot met lamsvlees, pompoen, Marokkaanse kruiden en munt: op en top comfort food! Dit lamsstoofvlees heb ik klaar gemaakt in de slowcooker, echt ideaal. Je doet alles in de slowcooker en na een aantal uur garen is je maaltijd klaar.

Mijn tip als je goede kwaliteit vlees wilt kopen, maar niet zoveel budget hebt: over het algemeen is stoofvlees stukken goedkoper dan ‘luxe’ vlees zoals biefstuk, lamskoteletten en entrecote. Waarom? Wanneer een dier wordt geslacht en het vlees wordt verdeeld, dan is een groot deel van dat vlees vooral geschikt om te stoven of gehakt van te maken.

Slechts een klein deel is al erg mals van zichzelf en geschikt voor een kortere bereidingstijd. Hoe minder er van een bepaald soort vlees beschikbaar is, hoe duurder het is.

Dat zegt echter niet dat de rest van het vlees minder lekker is, juist niet. Het vereist alleen wat meer tijd om er een lekkere maaltijd van te maken. Gelukkig bestaat de slowcooker! Deze keer heb ik hem gebruikt om er een een lamsstoofpot in klaar te maken; lekker met Marokkaanse Ras el Hanout, kaneel en munt.

Lamsstoofvlees uit de slowcooker
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 3
Ingrediënten
  • Lam stoofvlees - 500g
  • Pompoen - 600g, in blokjes
  • Ui - 1, in dunne halve ringen
  • Groenselderij - 5 stengels + blad, fijngesneden
  • Ras el Hanout - 1 el
  • Kaneel - 1 el
  • Gemalen Komijnzaad - 1 tl
  • Kokosolie - 2 el
  • Munt - 4 el, vers, fijngehakt
  • Zout - naar smaak
Bereiding
  1. Snijd de groenten zoals aangegeven bij de ingrediënten en combineer ze samen met het lamsvlees, ras el hanout, kaneel, komijn en kokosolie in een slowcooker.
  2. Schep de ingrediënten goed door elkaar heen en schenk er 100 ml water bij.
  3. Zet de slowcooker 8 uur aan op de lage stand.
  4. Schep het gerecht voor het serveren goed door elkaar en voet zout naar smaak toe. Garneer met
  5. verse munt en eet smakelijk!
 

Comments 5

    1. Post
      Author

      De smaak komt juist uit het vlees, in de slowcooker komt dat optimaal tot zijn recht. (en die smaak wil ik dus niet verdunnen) Daarom voeg ik niet zo veel vocht toe in dit recept.

  1. Dit recept gemaakt omdat m’n ouders kwamen eten en we hebben er echt van gesmuld! Met bloemkool en koolrabi in plaats van pompoen maar het smaakte er niet minder om. Ik vind stoofschotels met de slowcooker vaak nog te vochtig, maar bij jouw recepten is dat niet… Top!

  2. Marinka,
    Paleo, eten als de oermens (toch)
    Wil er bij mij echter niet zo in dat men in de oertijd al kon beschikken over Ras El Hanout en de andere specerijen.
    Als er echt DE oertijd wordt, Die mensen hadden geen tijd, laat staan de middelen voor stoofpotten.
    Dus “paleo” ? krijg een beetje mijn twijfels

    Groet

    Wim

    1. Hoi Wim,

      Dankjewel voor je bericht. Het klopt natuurlijk dat men in het verleden niet beschikte over kant-en-klare kruidenmixen etc. Voor mij betekent Paleo niet zozeer om te leven zoals als in de oertijd. Dan zouden we, bij wijze van spreke, buiten kunnen gaan leven zonder geld en met minimale en primitieve middelen ter beschikking. Wat we wel kunnen doen is o.a. natuurlijke voeding tot ons nemen. Hier vind je meer informatie en mijn visie op “Paleo” voeding: https://www.eetpaleo.nl/wat-is-paleo/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.