Romige Groentesoep met Kastanjes

Romige Groentesoep met Kastanjes

Romige Groentesoep met Kastanjes

Ook zo dol op soep? Wanneer het koud is buiten gaat dat er bij mij echt wel in. Zeker gezien het feit dat het bij ons nu gemiddeld zo’n 16 graden in huis is! (waarom, dat lees je hier)

En het leuke is dat een soepje eigenlijk supersnel te maken is. Ik maak ongeveer één keer per week een heleboel bottenbouillon. Ik vul mijn slowcooker tot de nok toe met runderbotten, water en smaakmakers en dat laat ik zo’n 12 uur trekken. De dag erna gebruik ik de botten nogmaals om opnieuw bouillon van te trekken (dat kan gewoon, er komen dan nog steeds heel veel voedingsstoffen uit!) alleen laat ik ze dan zo’n 16 uur trekken. Het exacte recept voor bouillon vind je trouwens in mijn boeken.

Op die manier maak ik met gemak 5 à 6 liter bouillon van ca. 2 kg runderbotten. En oh wat is die bouillon toch lekker! Als hij écht goed is gelukt dan zit de bouillon helemaal vol met gelatine en is het net een pudding wanneer het af is gekoeld.

Een deel drink ik gewoon zo op (wel warm natuurlijk) en van de rest maak ik soep. Meestal pak ik dan gewoon naar restjes groenten die nog in de koelkast liggen, en soms pakt dat wel héél erg goed uit. Zo ook met deze groentesoep met kastanjes! Deze moet je echt eens proberen. Zo lekker romig en vooral vol van smaak, echt heel lekker.

Dit recept past helemaal binnen het EetPaleo Suikervrij programma.

Romige Groentesoep met Kastanjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie of ghee
  • 2 uien, in halve ringen
  • 3 tenen knoflook, gepeld en grof gesneden
  • 500g pompoen, in blokjes
  • 500g knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1 liter (zelfgemaakte) bottenbouillon
  • 2 tl verse rozemarijn
  • 125g gekookte en gepelde kastanjes
  • 1 tl zout
  • Peper naar smaak
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de uien op een laag vuur zacht en geurig.
  2. Voeg knoflook, pompoen en knolselderij toe en bak deze al omscheppend enkele minuten mee.
  3. Schenk de bouillon in de pan en voeg ook rozemarijn en kastanjes toe. Breng het geheel aan de kook.
  4. Kook de soep in 10 minuten op een laag vuur gaar en pureer vervolgens met behulp van een staafmixer.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.