Super Lifestyle Summit 2015

Marinka’s Paleo leven – deel 15

Welkom bij deel 15 van Marinka’s Paleo leven! Omdat me zo veel wordt gevraagd hoe ik Paleo in het dagelijks leven toe pas, ga ik het je gewoon laten zien! Met behulp van lekker veel foto’s, recept-ideetjes en nog veel meer. Een soort kijkje achter de schermen bij EetPaleo! Ik hoop dat ik je hiermee van de nodige dosis inspiratie kan voorzien.

Deze keer deel ik jullie natuurlijk mijn favoriete maaltijden van de week, maar ook een verslag van de Super Lifestyle Summit waar ik op 7 november aanwezig was.

Een groot deel van deze foto’s verschijnt trouwens ook op Instagram. Volg me daar als je altijd op de hoogte wilt blijven!

Paleo kat Jip

Paleo kat Jip was zo blij dat ik weer terug uit Londen was, dat ze per se op mijn arm wilde zitten. Luid spinnend. Op die manier krijg ik natuurlijk helemaal niks gedaan, maar het is toch wel gezellig.

Heerlijke ontbijtpap met banaan

Deze week dook ik de keuken weer in voor een nieuw recept. Ik kreeg namelijk het verzoek om een verwarmende ontbijtpap te maken, maar dan zonder eieren. Dat is gelukt! Het recept komt binnenkort online, nog heel even geduld dus.

De makkelijkste Paleo salade met garnalen

Ook ging ik deze week weer eens naar mijn huis in Nijmegen. Het huis staat nog altijd te koop en het was nu tijd om een en ander schoon te maken. We waren alleen compleet vergeten om een lunch mee te nemen, dus ben ik snel iets gaan halen. Ik kocht er maar meteen 2 borden bij, want die hadden we natuurlijk ook niet 😉 Deze salade bestaat uit snijbiet, geroosterde courgette en geroosterde paddenstoelen (beiden kant-en-klaar te koop, niet biologisch, maar soms wel erg handig), augurken en garnalen. Wat olijfolie maakte het helemaal af.

Paleo kat Pieter

Soms is dit dus mijn avondmaaltijd. Héél simpel, maar wel echt lekker. Gebakken gehakt met rode biet, een avocado en een flinke klodder zelfgemaakte mayonaise. Deze keer maakte ik mijn mayonaiserecept met chufa-olie! Echt heel lekker, want dat is erg mild van smaak en geeft de mayo zelfs een ietwat zoete ondertoon. Dat ga ik vaker doen! Chufa olie is trouwens te koop bij Chufa Nederland.

Super Lifestyle Summit 2015

Zaterdag 7 november was het tijd voor de Super Lifestyle Summit. Ik was uitgenodigd als spreker door de organistie: Peter van Project Leven en Susan van Mesa Verde blog. Het was een klein evenement, maar des te leuker om bij te zijn!

Super Lifestyle Summit 2015

Daar zitten we dan, Susan (Mesa Verde blog), Sjanett (Love FitFood) en ik. We zaten in een gesprekspanel over het Paleo voedingspatroon waarin we een heleboel vragen beantwoordden en onze eigen ervaringen deelden. Heel erg leuk om te doen!

Kombucha

Als bedankje kregen de sprekers op het evenement géén fles wijn, maar een fles Kombucha! Dat vond ik echt super origineel en ik was dan ook blij als een klein kind met mijn kombucha 😉 (aangezien ik geen alcohol drink kwam dit heel goed uit)

Romige chocolade thee met ghee, een heerlijk ontbijt

Op het Super Lifestyle Summit werd me gevraagd wat ik die ochtend als ontbijt op had. Eigenlijk is dat bijna elke dag deze romige chocolade thee. Mijn favoriete drankje om de dag mee te beginnen. Op de dagen dat ik dit niet drink, ontbijt ik met helemaal niets en wacht ik tot ik (meestal rond lunchtijd) honger krijg. En ja, ik drink dit al uit een Kerst-mok met rendiergewei als handvat 😉 Dat maakt het extra lekker!

Snelle kipcurry met veel groenten

En als laatste mag een voorbeeldmaaltijd (ter inspiratie) natuurlijk niet ontbreken. Deze kipcurry zette ik in 20 minuutjes op tafel. Het bevat: ui, kip, citroengras, verse gember, kerrie, zoete aardappel, courgette, palmkool (cavolo nero) en santen (kokosconcentraat). Superlekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.