Gevulde eieren met bacon

Gevulde eieren met bacon

Gevulde eieren met bacon

Als er iets is wat ik heel erg lekker vind dan zijn het wel gevulde eieren. Jij ook? Cool! Gevulde eieren zijn super makkelijk te maken en ook een gezonde variant zet je echt zo op tafel; kwestie van de mayonaise zelf maken met olijfolie en dat is de enige extra stap die je hoeft te doen. Deze eitjes maakte ik eigenlijk voor Pasen, om bijvoorbeeld met het ontbijt of brunch op tafel te zetten. Maar zijn ook super geschikt als hapje wanneer je visite krijgt of om ’s avonds te snacken (een heel wat betere optie dan een zak chips, om maar een voorbeeld te geven..).

Kruidencombinaties en mayonaise tip

Nog lekkerder wordt het wanneer je kruiden toe gaat voegen aan je gevulde eitjes. Deze variant is een beetje pittig, dat vond ik namelijk wel een goede combinatie met de zoute bacon en frisse bieslook. Uiteraard zou je er ook kerrie doorheen kunnen doen, of wat je maar lekker vindt.

Het is trouwens ook leuk om in plaats van mayonaise gewoon een avocado door de eidooiers te pureren, samen met wat kruiden. Voor wanneer je geen zin hebt om zelf mayonaise te maken. Naar mijn mening is dat net zo lekker, alleen de vulling wordt dan uiteraard wel een beetje groen van kleur.

Gevulde eieren met bacon

Ga je deze eitjes met Pasen maken? Dan is het super lekker wanneer je er een fruitsalade bij maakt, deze aspergequiche past er ook perfect bij en misschien ook wel deze lekkere mueslibollen. En natuurlijk nog wat vleeswaren en/of vis naar keuze. Je zou er zelfs gebakken champignons en courgette bij kunnen serveren of een frisse salade met komkommer en tomaat. Zo maak je een heel gezonde variant op de Paasbrunch!

Oja, mocht je je afvragen waar ik die mooie serveerschaal vandaan heb. Ik heb ‘m cadeau gehad van vrienden, maar hij is van het merk Catchii (waar ze nog veel meer mooi servies van hebben trouwens). Sinds ik deze schaal heb ben ik geneigd om een compleet nieuw servies aan te schaffen. Dat hoort wel een beetje bij het nieuwe huis waar we in mei naartoe verhuizen, toch?? 😉

Zo maak je gevulde eieren met bacon:

Gevulde eieren met bacon
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4-6
Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 4 el (zelfgemaakte) mayonaise
  • ¼ tl paprikapoeder
  • Snuf chilipoeder
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 2 tl bieslook, fijn gesneden
Bereiding
  1. Breng de eieren aan de kook in een pan met water en laat ze in 10 minuten gaar koken op een laag vuur.
  2. Bak in de tussentijd de plakjes ontbijtspek krokant in een hete oven of koekenpan.
  3. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en pel ze meteen, dan gaat de schil er meestal wat beter vanaf.
  4. Halveer de eieren met een scherp mes en haal de dooiers eruit, doe deze in een kom of maatbeker.
  5. Pureer de eidooiers samen met de mayonaise, paprikapoeder en chilipoeder.
  6. Spatel het eiermengsel in een spuitzak en vul de holtes van de gekookte eieren met een toefje van het mengsel.
  7. Garneer de gevulde eieren met een stukje krokant ontbijtspek en wat bieslook.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.