Aziatische taronoodles

Aziatische Taronoodles

Aziatische taronoodles

Heb je weleens een taro gegeten? Ook wel tayer, of Chinese aardappel genoemd.

Nee? Dan is het tijd om dat eens te proberen! Deze knolgroente is namelijk ontzettend lekker. Qua structuur en smaak lijkt het nog het meest op de gewone aardappel, maar dan wat neutraler. Het voordeel daarvan is dat de taro de smaak van de kruiden die je aan je gerecht toevoegt opneemt en dat maakt het natuurlijk extra lekker.

Ik ben in ieder geval fan!

In de supermarkt kon ik helaas alleen kleine taro’s vinden (en die passen dus echt niet met fatsoen op een spiraalsnijder) maar bij de Aziatische supermarktketen Amazing Oriental stuitte ik op een groot exemplaar van bijna een kilo. Met een beetje geluk heeft een toko bij jou in de buurt ze ook!

Zo’n grote taro leent zich uitstekend voor de spiraalsnijder: je kunt er een heerlijk noodle-gerecht mee maken. De structuur is geweldig en aangezien de taro alle smaken in zich op neemt kun je er alle kanten mee op. Een ander voordeel is dat het ook nog eens heel makkelijk te bereiden is (echt waar: makkelijker dan ‘gewone’ noodles of spaghetti).

Aziatische taronoodles-2

Tip: Kruidig en dan vooral pittig eten werkt ontzettend goed om af te koelen (vandaar dat ze in Azië vaak pittig eten). Houd je hier ook wel van? Voeg dan extra veel chilivlokken toe.

Aziatische Taronoodles
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat nachtschades.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 750g taro
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 3 tenen knoflook, gepeld en fijn gesneden
  • 250g runderreepjes
  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 1 el vissaus
  • ½ tl chilivlokken
  • sap van 1 limoen
  • 200g spinazie
  • 1 el sesamzaad
  • 1 bosui, in ringen
Bereiding
  1. Schil de taro en maak er met behulp van een spiraalsnijder lange noodles van.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de noodles in 2 minuten zacht. Giet ze meteen af in een vergiet.
  3. Verhit de kokosolie in een wok en bak hierin de ui zachtjes aan.
  4. Bak de knoflook een minuutje mee en voeg daarna de runderreepjes en gember toe.
  5. Voeg, wanneer het rundvlees rondom bruin is, vissaus, chilivlokken en limoensap toe.
  6. Meng de gekookte noodles en de spinazie door het gerecht heen en blijf roeren tot de spinazie is geslonken.
  7. Garneer met sesamzaad en bosui.
EetPaleo Winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *