draadjesvlees met pompoen

Draadjesvlees met pompoen

draadjesvlees met pompoen 1

Draadjesvlees met pompoen. Op en top comfortfood, als je het mij vraagt. Het vlees is zo mals dat het bijna smelt op de tong. De smaak is een beetje zoet, zout en kruidig. Heerlijk!

Het grote voordeel is dat je maar één pan nodig hebt waar je alle groenten en het vlees in laat garen. De smaken trekken dan heel goed in en je hebt weinig afwas. Win-win. 🙂

Ik heb het draadjesvlees in een grote braadpan gemaakt, maar je kunt ook een slowcooker gebruiken. Nog makkelijker! Kijk even naar de voorschriften van jouw slowcooker voor de beste braadtijd, zodat je heerlijk mals vlees krijgt.

Draadjesvlees met pompoen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat nachtschades.
Auteur:
Personen: 4-6
Ingrediënten
  • Uien - 2, groot
  • Pompoen - 1, klein
  • Knoflook - ½ bol
  • Runderribstuk - 600g, zonder bot
  • Piment - 1 tl
  • Kaneel - 2 tl
  • Gemberpoeder - 1 tl
  • Paprikapoeder - 1 tl
  • Gemalen Korianderzaad - 1 tl
  • Peper - naar smaak
  • Koriander - 4 el, vers
  • Kokosolie - 1 el
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op de maximale temperatuur.
  2. Verhit de kokosolie in een braadpan en hak ondertussen de uien grof .
  3. Bak de uien op laag vuur aan in de pan. Was in de tussentijd de pompoen, verwijder de zaden en hak hem in blokjes.
  4. Verdeel de knoflook in teentjes en pel ze, voeg ze samen met de pompoen aan de uien toe in de pan.
  5. Bak alles nog even aan en haal daarna de pan van het vuur.
  6. Dep het ribstuk droog met wat keukenpapier en wrijf hem in met de gedroogde kruiden.
  7. Leg het gekruide vlees op de groenten en dek de pan af met een deksel.
  8. Plaats de braadpan in de oven en verlaag meteen de temperatuur tot 170 graden Celsius.
  9. Laat het geheel ca. 3½ - 4 uur stoven, tot je het vlees gemakkelijk met een vork uit elkaar kunt trekken.
  10. Haal de pan vervolgens uit de oven en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.
  11. Schep het draadjesvlees door de zachte groenten, en verdeel het over 4 borden.
  12. Hak de koriander of peterselie grof en garneer het gerecht hiermee. Serveer en eet smakelijk.
 

draadjesvlees met pompoen 2

Comments 9

  1. Als jij jezelf met lekker (en zo te zien nog gezond ook ) eten kunt troosten, moet je dat lekker blijven doen! Is maar goed dat jij zo lekker tekeer kunt gaan in de keuken. Ziet er weer heerlijk uit.

  2. Ik heb deze in de slowcooker gemaakt en het is erg lekker geworden!
    Met wat bloemkoolrijst en gebakken kastanje champignons was het een heus feestmaal 🙂

  3. Lekker recept! Ideaal stoofpotje voor in mijn nieuwe slowcooker. Ik miste alleen wat zuurs, beetje citroensap, appelazijn of wijn maakt het compleet. Het vlees wordt dan ook nog malser.

  4. Als ik hem in de slowcooker wil maken hoe lang moet dan alles op de langzame stand? Normaliter doe ik draadjesvlees zo’n 8 a 9 uur in de cooker maar dat lijkt me te lang door de pompoen.

    1. In de slowcooker heeft stoofvlees ongeveer 8 uur nodig op de lage stand om gaar te worden, in een braadpan is dat slechts 4 uur. De helft van de kooktijd op het fornuis ten opzichte van de slowcooker is omdat de temperatuur op het fornuis veel hoger is dan in de slowcooker. Een slowcooker wordt nooit warmer dan 100 graden Celsius. Een pan op het fornuis is altijd heter en daarmee is het gerecht gemiddeld gezien twee keer zo snel klaar.

    1. In de slowcooker heeft stoofvlees ongeveer 8 uur nodig op de lage stand om gaar te worden, in een braadpan is dat slechts 4 uur. De helft van de kooktijd op het fornuis ten opzichte van de slowcooker is omdat de temperatuur op het fornuis veel hoger is dan in de slowcooker. Een slowcooker wordt nooit warmer dan 100 graden Celsius. Een pan op het fornuis is altijd heter en daarmee is het gerecht gemiddeld gezien twee keer zo snel klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.