Gevulde Pompoen

Gevulde pompoen

Gevulde pompoen

We zitten nog steeds middenin het pompoenen-seizoen en daar heb ik met dit recept voor gevulde pompoen weer eens heerlijk gebruik van gemaakt. Ik ben namelijk -nog steeds- dol op deze groente!

Hoewel ik dit gerecht eigenlijk onder de serie ‘Dagelijkse kost’ wilde scharen, bedacht ik me dat de gemiddelde werkende mens waarschijnlijk niet de tijd heeft/neemt om op een doordeweekse dag een pompoen te vullen en vervolgens nog een uur in de oven te laten garen. Ik in ieder geval niet, toen ik nog in het ziekenhuis werkte als longfunctieanalist.

Met een beetje geluk was ik rond 5 uur ’s avonds thuis en dan wilde ik vooral zo snel mogelijk eten. Soms zette ik ’s ochtends een maaltijd op in de CrockPot (geweldig apparaat) dan kon ik ’s avonds direct aanvallen, maar het kwam vaker voor dat ik nog moest koken. Wat ik dan maakte? Nou géén gevulde pompoen.

Dus ook al is het geen dagelijkse kost, ik wilde dit recept toch graag delen. Er zijn natuurlijk ook mensen die wél tijd hebben om deze gevulde pompoen te maken op een doordeweekse dag en de rest mag deze lekker voor het weekend bewaren 🙂

Gevulde pompoen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 pompoen (0,8 - 1kg)
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 100g shii-takes, in plakjes
  • 250g rundergehakt
  • 100g postelein (of spinazie)
  • 1 tl rozemarijn
  • peper en zout
  • 2 eieren
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Boen de pompoen goed schoon onder de kraan en snijd de bovenkant eraf. Gooi de bovenkant niet weg.
  3. Gebruik een lepel om de pompoen te ontdoen van de zaden en zaadlijsten. Zet de pompoen alvast op de bakplaat.
  4. Verhit kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui even aan.
  5. Voeg knoflook en shii-takes toe en bak deze 2 minuten mee.
  6. Voeg gehakt, rozemarijn, peper en zout toe en bak dit al omscheppend mee.
  7. Haal de pan van het vuur en schep er snel de postelein (of spinazie) doorheen tot dit iets is geslonken.
  8. Laat de vulling 10 minuutjes afkoelen voor je de eieren er doorheen mengt.
  9. Vul de pompoen met het gehaktmengsel en zet het kapje er weer bovenop.
  10. Bak de gevulde pompoen in 1 uur gaar.
 

Comments 12

  1. Hi ik heb in Duitsland kokosvet gekocht om te bakken heet Palmin heeft verder geen toevoegingen is dit ook goed. Het smaakt overigens goed. Bedankt voor je recepten,de pompoen ga ik zondag maken gr Truus

    1. Post
      Author

      Hoi Sandra, ik denk dat dat zeker kan! Misschien 2-3 uurtjes op de lage stand. Ik zou het af en toe even testen om te zien of de pompoen gaar is en de vulling steviger is geworden.

  2. Hallo Marinka, bedankt voor het recept.

    Maar moeten de eieren eerst gekookt en dan door het gehaktmengsel? Dat haal ik niet uit het recept.

    Ik hoor het wel.

    Met vriendelijke groeten,

    Martijn

    1. Post
      Author

      Hi Martijn, je kunt het recept gewoon volgen zoals het er staat. De eieren doe je dus ongekookt door het mengsel heen. Ze zorgen ervoor dat de vulling wat steviger wordt en niet meteen uit elkaar valt op je bord.

  3. Dit klinkt heerlijk!

    Ken jij de Crown prince pompoen al? Ik zag hem vandaag, hij is grijs/lichtgroenig en schijnt kruimiger te zijn en vrij zoet,

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.