Groene wraps

Groene wraps met Pastinaakfrietjes

Groene wraps

De koolrabi; een lekker knapperige groente. Vaak gewoon als knolletje te koop, maar af en toe kom je hem ook in zijn originele staat tegen: met lange stelen en grote bladeren eraan. Wist je dat je die bladeren perfect als ‘groene wraps’ kunt gebruiken? De bladeren zijn lekker stevig, hebben een ‘bite’ zonder taai te zijn en ook een warme vulling blijft er goed in, in tegenstelling tot sommige wraps waarbij de wrap inclusief vulling in je handen uit elkaar valt..

Gooi deze bladeren dus niet weg, maar gebruik ze als gezonde groene wraps! Zo zet je eenvoudig een lekkere maaltijd op tafel, of kun je een lunch maken die je gemakkelijk mee kunt nemen en lekker uit de hand kunt eten. Het gerecht hieronder is ook helemaal geschikt om zonder bestek op te peuzelen. (dat scheelt weer afwas, toch?)

Groene wraps met Pastinaakfrietjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Pastinaak - 2 grote exemplaren
  • Kokosolie - 2 el
  • Ui - 1, in dunne halve ringen gesneden
  • Rundergehakt - 300g
  • Biologische gehaktkruiden - 1 tl
  • Salie - 2 el, vers, fijn gesneden
  • Koolrabiblad - 8 stuks
  • Italiaanse kruiden - 1 el, gedroogd
  • Zout - naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de pastinaken en snijd ze in frietjes, meng met 1 el kokosolie en leg ze op de bakplaat.
  3. Bak de frietjes in ca. 20 minuten goudbruin en licht knapperig.
  4. Maak in de tussentijd de groene wraps: verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui op middelhoog vuur zacht.
  5. Voeg het rundergehakt met de gehaktkruiden en salie toe en bak het in ca. 5 minuten al omscheppend gaar.
  6. Spoel de koolrabibladeren schoon onder de kraan en dep ze droog.
  7. Leg de bladeren met de dikke nerf naar boven op een werkblad en gebruik een scherp mes om het dikste deel van de nerf van het blad eraf te snijden. Verwijder dus niet de gehele nerf, maar plat hem af. (dit klinkt ingewikkeld, maar is echt zo gebeurd)
  8. Verdeel de gehaktvulling over de koolrabibladeren en rol ze op tot een wrap: hiervoor vouw je eerst het onderste deel van het blad over de vulling, dan vouw je de zijkanten hier overheen en vervolgens rol je hem dicht.
  9. Serveer de wraps met de pastinaakfrietjes, en eet smakelijk!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.