kaneelstoofvlees

Kaneelstoofvlees

kaneelstoofvlees

Tijdens deze ‘donkere dagen voor Kerst’ heb ik altijd meer zin in comfort food, lekker verwarmend eten, wat goed vult. De gemiddelde Hollander denkt daarbij waarschijnlijk aan boerenkool stamppot, maar ik denk tegenwoordig aan stoofvlees met lekker veel kruiden.

Stoofvlees kun je natuurlijk het hele jaar door eten, maar wanneer je er verwarmende kruiden bij doet zoals kaneel en gember en het combineert met groenten als pastinaak en winterpeen, heb je een lekkere winterse maaltijd.

Het recept voor dit kaneelstoofvlees is voor 2 personen, maar je kunt natuurlijk zo veel maken als je zelf wilt, zo heb je nog enkele dagen een makkelijke maaltijd, of kun je een paar porties invriezen.

Kaneelstoofvlees
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 3
Ingrediënten
  • Uien - 2 grote, gehakt
  • Winterpeen - 1 grote, in plakjes
  • Pastinaak - 1 grote, in plakjes
  • Knoflook - 6 tenen, gepeld
  • Runderriblappen - 450g, in blokjes
  • Kaneel - 2 el
  • Gemberpoeder - 2 tl
  • Gemalen Korianderzaad - 1 tl
  • Laurierblad - 2
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak
  • Runderbouillon - 200ml
  • Kokosolie - 2 tl
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en verhit de kokosolie in een ovenvaste stoof pan.
  2. Bak de uien, winterpeen, pastinaak en knof look even aan in de olie en voeg vervolgens de stukken rundvlees en de kruiden toe. Schep alles even door elkaar.
  3. Voeg de bouillon (of water) toe en breng het geheel aan de kook met het deksel op de pan.
  4. Haal de pan vervolgens van het vuur en zet deze in de oven.
  5. Laat het gerecht 2 uur zachtjes stoven tot het vlees erg mals en gaar is. Eet smakelijk!
 

Comments 6

  1. Lijkt me een lekker recept,maar waarom moet de stoofpan in de oven? Kun je ‘m niet gewoon laten stoven op het kleinste gaspit en dan op laagste stand? of bereik je een bepaald effect dan niet?

    1. De stoofpan kan natuurlijk ook gewoon op het vuur blijven staan, maar mijn ervaring is dat het vlees in de oven net wat malser blijft en dus minder uitdroogt. Ookal zal het ongetwijfeld ook lekker zijn als je het op het vuur houdt.

  2. Dit is ook echt onze favoriet hier in huis… echt smullen!!
    Van de week hebben wij een zuurkoolstoofschotel gemaakt en deze was ook zo super super lekker en heb ik de dag daarna als lunch koud gegeten en toen was het ook nog steeds zo overheerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.