stoofvlees met limoen uit de slowcooker

Stoofvlees met limoen (voor de slowcooker)

stoofvlees uit de slowcooker

Wat is er makkelijker dan ’s ochtends wat ingrediënten in je slowcooker te doen, hem aan te zetten, te genieten van je dag, en er ’s avonds een heerlijke maaltijd op je te wachten staat? Ik vind het de ideale manier van koken. Vooral voor het bereiden van stukken vlees die gewoon wat meer tijd nodig hebben om lekker mals te worden.

Alleen maar biefstuk eten is natuurlijk makkelijk (en lekker), maar dat ga je toch in de portemonnee voelen. Stoofvlees is niet zo duur, maar dat vraagt vooral tijd wanneer je het op de ouderwetse manier in de stoofpan klaar maakt. Erg lekker, maar je hebt niet altijd uren de tijd om zo’n pan in de gaten te houden.

Daar is een geniale oplossing voor: een slowcooker! Met een slowcooker spendeer je misschien 10 minuten aan de voorbereiding en de rest van de dag heb je er geen omkijken naar; net zo snel als het bakken van een biefstukje dus!

Dit stoofvlees met limoen is heerlijk fris van smaak, maar ook lekker kruidig door de diverse Aziatische kruiden. Je zet ’s ochtends de slowcooker aan en ’s avonds staat er heerlijk mals stoofvlees op tafel. Genieten!

Stoofvlees met limoen (voor de slowcooker)
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 5-6
Ingrediënten
  • Stoofvlees - 1 kg, in blokjes
  • Zoete aardappel - 1, geschild en in blokjes
  • Rode ui - 2, in ringen
  • Limoen - 2, in kwarten gesneden
  • Knoflook - 4 tenen, gepeld en grof gesneden
  • Kaffir Limoenblad - 3 blaadjes (ook wel Djeroek Poeroet genoemd)
  • Salam blad - 2 blaadjes (Laurierblad is een goede vervanger)
  • Gemalen Komijnzaad - 1 tl
  • Gemalen Korianderzaad - 1 tl
  • Gemberpoeder - ½ tl
  • Zout - ½ tl
  • Peper - naar smaak
  • Kokosmelk - 1 blik, 400ml
Bereiding
  1. Combineer alle ingrediënten in een slowcooker en meng alles goed door elkaar met een spatel of met de hand.
  2. Zet de slowcooker op laag, en laat het gerecht in 7-8 uur gaar stoven.
  3. Serveer warm met groente naar keuze en eet smakelijk!
Tip: dit gerecht smaakt de volgende dag nóg lekkerder!
     

    Comments 6

    1. Jouw slowcooker recepten zijn ge-wel-dig. Vandaag deze gemaakt voor familie en iedereen vond het heerlijk, inclusief m’n kinderen! Mild en fris, echt een blijvertje… Ik heb nog wel een vraag mbt de hoeveelheid zoete aardappel in het recept… Is het er echt 1 of eerder 1 kg? Ik ben voor het laatste gegaan en heb het voor het opdienen flink doorgeroerd. Icm met de kokosmelk werd het een heerlijk curry-achtig geheel

      1. Post
        Author

        Hi Miranda! In dit recept is het 1 flinke zoete aardappel (maar een grote weegt al snel 1 kg dus je zit helemaal goed 😉 ). Het wordt dan inderdaad extra smeuïg, heerlijk!

    2. Hi Marinka, ik heb deze sto0fschotel gemaakt in de slow cooker heb alleen 2 vragen de limoen moest er in parten in maar ik vond met het eten daar en bittere smaak vanaf komen en de kokosroom is niet echt homogreen je moet aan het einde goed roeren om het mooi te krijgen maar ondanks deze 2 puntjes hebben wij er toch lekker van gegeten.

      Dus mijn vraag is heb ik het wel goed gedaan met de limoen en hoe krijg ik alles mooi glad vlees was heerlijk gaar !!
      Groeten, Mariella.

      1. Post
        Author

        Tsja kokosmelk scheidt nu eenmaal heel makkelijk, maar dat heeft geen invloed op de smaak 🙂 Je zou wel een ander merk kokosmelk kunnen gebruiken, ikzelf gebruik die van Aroy-D en daarbij heb ik dit probleem niet.
        Verder verschillen onze smaken waarschijnlijk wat betreft de limoen, ikzelf vind die licht bittere ondertoon juist wel lekker.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.