Riblappen in Cashewsaus uit de slowcooker

Riblappen in Cashewsaus uit de Slowcooker

Riblappen in Cashewsaus uit de slowcooker

Wat is er handiger dan de slowcooker ’s ochtends aan te kunnen zetten en aan het einde van de dag thuis komen bij een warme maaltijd? Naar mijn idee is er (wat voeding betreft dan) niets makkelijkers! Tenzij iemand anders voor je heeft gekookt misschien. Maar goed, in het leven moet je zelf de slingers ophangen dus ik zou je aanraden om een slowcooker aan te schaffen.

Dan kun je mooi dit super malse, zacht gestoofde vlees in een lekker pittige notensaus maken. Een soort satésaus, maar dan net even anders.

Vaker genieten

Voor mijn vriend en mij was dit echt ideaal. Ik maak altijd een extra grote portie zodat we er nog wat langer van kunnen eten. Nu moet ik toegeven dat gerechten uit de slowcooker altijd net wat sneller opgaan dan ik had gehoopt, maar dat komt denk ik gewoon omdat ze zo lekker zijn.

De eerste keer dat ik dit stoofvlees in notensaus serveerde, maakte ik er geroosterde worteltjes bij. Een heerlijke combi! De tweede keer wokte ik alles door een restje zoete aardappelcurry heen. Dat zag er qua kleur wat minder aantrekkelijk uit, eigenlijk was het des te lekkerder.

Riblappen in Cashewsaus uit de slowcooker

De slowcooker!

Mooi hé? Die knalrode Andrew James slowcooker. Ik mocht ‘m testen van De Slowcookery en oh wat ben ik er blij mee! Ik ben best een beetje (veel) eigenwijs en ging er dus meteen mee aan de slag zonder de gebruiksaanwijzing te lezen. Maar echt alle functies spreken helemaal voor zich en je ziet precies wat je instelt.

Vooral blij was ik dat deze slowcooker gewoon aangeeft of het om de hoge of lage stand gaat. Mijn oude slowcooker heeft alleen maar een I en een II, en tsja, welke is dan hoog en welke is laag?? Dat heb ik al zo vaak moeten nazoeken omdat ik het even niet meer zeker wist. Nu weet ik inmiddels wel dat I de lage stand is en II de hoge. Maar toch.

En dan nog de uitgestelde start van de Andrew James erbij én de coating van de pot die aanzienlijk fijner is. Ja, deze heeft zeker een voorkeur. Het enige puntje is misschien dat je de pot niet op het fornuis kunt zetten om bijvoorbeeld vlees aan te braden. In mijn andere slowcooker kan dat wel. Maar om heel eerlijk te zijn heb ik dat ooit nog maar 1 keer gedaan en proefde ik geen verschil. Die optie heb ik dus echt niet nodig.

Bij de Slowcookery in de webshop vind je trouwens nog veel meer modellen slowcookers, in allerlei prijsklassen. Echt een aanrader om te kijken als je op zoek bent, want hier vind je zeker een model wat bij je past. (Tip: ze verkopen ook mijn boek Paleo Slowcooker, kun je die er mooi bij bestellen, hihi)

Riblappen in Cashewsaus uit de slowcooker

Het recept

Natuurlijk wil je nu ook weten hoe je dat stoofvlees in cashewsaus maakt. Tenminste, ik hoop dat je dat wilt weten! Hieronder vind je het recept. Voel je vrij om de porties te verdubbelen (in een slowcooker van 5 liter past dat prima) of juist te halveren in een kleinere slowcooker. De stooftijd is dan nog steeds hetzelfde.

Riblappen in Cashewsaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
  • 1 kg riblappen
  • 4 el cashewnoten
  • 4 el verse koriander, fijn gesneden
Cashewsaus
  • 100 ml zelfgemaakte bouillon of water
  • 75g witte cashewpasta
  • 2 uien, grof gesneden
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • 1 rode peper
  • 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 2 el citroensap
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • peper en zout
Bereiding
  1. Leg de riblappen in de slowcooker.
  2. Maak de cashewsaus door alle ingrediënten daarvoor te pureren in een blender of foodprocessor tot zich een dikke saus heeft gevormd.
  3. Schenk de saus over de riblappen en zet de slowcooker op de lage stand. Laat het vlees in 8 uur zachtjes garen.
  4. Trek het vlees met behulp van 2 vorken uit elkaar tot draadjes en roer het goed door de saus.
  5. Garneer met de cashewnoten en verse koriander.
 

Comments 4

  1. Hoi marinka, ik heb bij hun ook een andrew James gekocht met dezelfde functies zo te zien op de foto maar deze binnenpan kan wel op het fornuis. Dat is de 3,5 liter sizle. Ik heb je boek ook voor de sc en heb hem al een paar weken niet gebuikt. Dat wordt dus weer tijd😀

  2. Hoi Marinka wat kan ik gebruiken ipv de cashewnoten pasta?
    Kan ik die zelf ook maken?
    Regelmatig ben ik in het buitenland en daar verkopen ze vaak dit soort dingen niet.
    Groetjess Leonie die dit zeker gaat maken jummiee

  3. Wat een timing mijn slowcooker is afgelopen week gesneuveld 😳😞en moet op zoek naar een nieuwe !! Dank voor de tip!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.