Paleo Nutella Taart

Paleo Nutella Taart

Paleo Nutella Taart

Soms bedenk ik iets waarvan ik 100% zeker ben: dat moet ik écht proberen.

Zo ook deze Paleo Nutella Taart. Volgens mij bedacht ik het ’s nachts ergens (zo gaat dat vaak met goede ideeën), maar de volgende ochtend stond het idee nog steeds in mijn hoofd geprent. Dit ging ik maken.

De ingrediënten had ik eigenlijk al in huis (zoals je hier kunt zien heb ik best wel heel erg veel op voorraad) dus dat was makkelijk. Alleen had ik 2 dagen na het maken van de taart pas tijd om ‘m op de foto te zetten! Je begrijpt dat er in de tussentijd niet van gegeten mocht worden 😉

Na de foto zijn mijn vriend en ik nog net niet ín de taart gedoken. Want wat is deze Nutella Taart goed gelukt. Niet zomaar ‘oh, best lekker’, maar LEKKER. Echt heel geschikt voor iedere leuke gelegenheid: verjaardag, feestdag, noem het maar op!

Het geheime ingrediënt in deze taart is trouwens ghee. Dat maakt deze taart net wat smeuïger en rijker van smaak. Je kunt ghee natuurlijk vervangen door kokosolie, maar dat raad ik je eigenlijk echt niet aan.

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke bakrecepten? Die vind je in mijn kookboeken!

Paleo Nutella Taart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
Bodem:
  • 250g Medjool dadels
  • 200g pecannoten
Vulling:
  • 250g bruine hazelnoten
  • 240 ml kokosmelk
  • 120 ml ahornsiroop
  • 75g cacao
  • ½ tl vanillepoeder
  • 80g kokosolie, vloeibaar
  • 50g ghee, vloeibaar
Bereiding
  1. Bekleed de bodem van een ronde springvorm (21 cm doorsnede) met bakpapier.
  2. Verwijder de pit van de Medjool dadels en maal de dadels vervolgens enkele seconden fijn in een foodprocessor.
  3. Voeg pecannoten toe en maal tot een korrelige massa.
  4. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
  5. Maal de hazelnoten tot meel in een foodprocessor of blender en voeg vervolgens kokosmelk, ahornsiroop, cacao en vanillepoeder toe. Maal in enkele minuten tot een gladde pasta.
  6. Voeg kokosolie en ghee toe en maal tot het vet volledig op is genomen in het mengsel.
  7. Schep de vulling op de taartbodem en strijk glad met de achterkant van een lepel. Laat de taart in ca. 3 uur volledig opstijven in de koelkast.
Paleo Nutella Taart

Comments 22

    1. Post
      Author
  1. Marinka, wat doe je me aan!
    Man en kroost eten liever iets anders, dus ik heb deze overheerlijke nutellataart in de kerstvakantie in mijn eentje opgegeten.
    Ik weet dat calorieën niet belangrijk zijn, maar ik kon het toch niet laten even snel te tellen: meer dan 500 per stuk toch wel…
    En dan had ik met kerst ook al de bounty en de rozijnenbolletjes uit Paleofeest gemaakt. Echt superlekker. Dank je wel.

    1. Post
      Author
  2. Gisteren gemaakt voor mijn verjaardag. Zelfs de paleo sceptici vonden hem goddelijk!!! En dat was hij ook. Jammer dat er maar 1 stukje over is gebleven.

    1. Post
      Author
  3. Hallo Marinka,

    Wat ziet die er heerlijk uit Zeg!
    Vraagje zit er echt de smaak van de kokos aan (van de kokosmelk)?
    En zou je deze kunnen vervangen door amandelmelk?
    Ik hou namelijk niet van kokos. Beetje is niet erg maar geen overheersende smaak.

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  4. Hallo Marinka,
    Bedankt voor het heerlijke recept! Best veel werk maar dat komt doordat ik geen goede foodprocessor heb. De structuur is erg vast, droog en voor mij mocht de taart wat zoeter. Nu de vraag aan jou, wat kan ik de volgende keer hier aan doen? maar ondanks alles is de taart goed gelukt en was erg lekker. Bedankt!

    1. Post
      Author

      Wanneer je de taart even op kamertemperatuur laat komen voor het serveren, wordt deze al zachter. Andere oplossing is iets minder kokosolie toevoegen 🙂

    1. Post
      Author
  5. Pingback: Review: Traktaties | Fit en puur

    1. Post
      Author
    1. Je kan ghee vervangen door ossewit, maar alleen als de ossewit neutraal van smaak en geur is (dus niet het laagje vet wat je bijvoorbeeld van bouillon afschept). Anders is het niet zo lekker vrezen we.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.