Rauwe Carrot Cake met Vanillefrosting

Rauwe carrot cake met vanillefrosting

Snel gemaakt, groot resultaat

Eén van mijn meest populaire recepten, is die voor carrot cake. Snap ik, want carrot cake is natuurlijk ontzettend lekker! Alleen had ik deze keer eventjes helemaal geen zin om iets te bakken in de oven – ik wilde gewoon een makkelijke traktatie maken die ook nog eens snel klaar is. Maar die wél ontzettend goed smaakt en er een beetje feestelijk uitziet.

We krijgen namelijk nog steeds af en toe kraamvisite, en ik heb weliswaar niet altijd zin/tijd om dan iets te bakken maar ik probeer het zo vaak mogelijk te doen. Beschuit met muisjes eten we tenslotte niet 😉 Hoe fijn is het dan wanneer je iets kunt maken wat heel snel klaar is?

Nou, dat is gelukt. Deze rauwe carrot cake met vanillefrosting is zó lekker. Je maakt ‘m in slechts 15 minuten (!!) en daarna laat je alles opstijven in de koelkast, maar dat duurt nu ook weer niet zo heel erg lang. De chocolate chips bovenop zijn optioneel, maar voegen natuurlijk wel net even dat extraatje toe. Al zouden wat kokosvlokken ook zeker niet misstaan.

Altijd iets lekkers op voorraad?

Wanneer je iets beter georganiseerd bent dan ik, heb je standaard wat lekkers in de vriezer liggen voor wanneer je visite krijgt (of bij lekkere trek natuurlijk, gewoon voor jezelf, dat is minstens zo’n goed idee). Hoe? Door af en toe te mealpreppen!

Bij mealpreppen denk je al snel aan het maken van ontbijtjes, lunches en diners. Maar ook je snacks kun je perfect voorbereiden. Zo voorkom je dat je de koekjes van je partner/kinderen staat te snaaien. Of is het een stuk makkelijker om in de supermarkt (waar je soms nu eenmaal met honger rondloopt, met alle gevolgen van dien) niet voor die ene lekkernij te gaan waarvan je weet dat je je daar niet zo goed bij voelt.

Paleo snacks kun je in de meeste gevallen gewoon invriezen, en ze zijn na het ontdooien nog net zo lekker. Bij deze rauwe carrot cake is dat in ieder geval zeker het geval!

Hij maakt dan ook niet voor niets deel uit van de winter editie van mijn Mealprep Maaltijdplannen! Daarin vind je 4 verschillende weekmenu’s die je in slechts 4 uur volledig kunt bereiden. Handig hé? Dat bespaart je ontzettend veel tijd en stress in de keuken.

Rauwe carrot cake

Rauwe Carrot Cake met Vanillefrosting
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
Carrot cake:
  • 250g Medjool dadels, zonder pit
  • 250g bruine amandelen
  • 250g wortel
  • ½ tl koekkruiden
  • 40g kokosolie, gesmolten
  • 40g cacaoboter, gesmolten
Vanillefrosting:
  • 250g cashewnoten
  • 150 ml kokosmelk
  • 3 el honing
  • ½ tl vanillepoeder
  • 50g kokosolie, gesmolten
  • 75g chocolate chips (optioneel)
Bereiding
  1. Meng de ingrediënten voor de carrot cake in een foodprocessor en maal tot een plakkerige massa.
  2. Verdeel het mengsel over een brownievorm (ca. 21x21 cm) bekleed met bakpapier en druk stevig aan.
  3. Maak de frosting door de cashewnoten met kokosmelk, honing, vanille en kokosolie tot een gladde massa te malen in de blender. Schep dit op de carrot cake en strijk glad met een lepel.
  4. Garneer eventueel met chocolate chips.
  5. Laat de carrot cake ten minste 2 uur opstijven in de koelkast voor je deze aansnijdt.

Comments 8

  1. Hoi Marinka,
    Waar kun je de cacaoboter door vervangen? Gewoon door roomboter? En waar koop je de cacaoboter?
    Groetjes, Esther

  2. Ik volg al heel lang je recepten en eet al twee jaar “met je mee”. Omdat ik een wei allergie heb was het maken van recepten met kokosolie dan ook een verrijking voor mij. Echter is mijn cholesterol enorm omhoog gegaan sinds ik kokosolie ben gaan eten en mag dit niet meer gebruiken van de diëtiste, wat het nu natuurlijk weer heel lastig maakt voor mij om wei en verzadigde vetten te vermijden dit dit soort heerlijke recepten. De diëtiste zegt kokosolie te vervangen voor olijfolie. Maar is dit wel zo’n goed idee voor dit soort lekkere baksels???

  3. Oh jeee, hij ging dus even niet volgens het boekje. Geen geschikte machine om alle ingrediënten tot 1 brei te maken, volgende keer zal ik dit per ingrediënt moeten doen zolang ik nog niet de juiste keuken machine heb. Hij werd ook niet stijf genoeg in koelkast. Met veel moeite voor visite wat mooi blokjes gesneden maar toen had ik nog zeker een halve schaal over te zacht om in te vriezen.
    Voor mijn smaak ook net te zoet, volgende keer probeer ik 150gr dadels, maar we gaan m zeker opnieuw maken.
    Verspilling van de dure ingrediënten is zonde, wat nu???

    Oké terug in de blender gekiept, halve rauwe bloemkool, een avocado, flinke hand spinazie, stuk of 7 eieren toegevoegd en blenderen maar, in een kom, paar lepels kokosmeel tot het niet meer van lepel viel en toen had ik het mooiste wafel beslag voor fikse lunchtrommel voorraad wafels voor man en kind in de vriezer vol verstopte groenten en gezonde ingrediënten.

    Toch nog super geslaagd dus 😉 hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.