Salade bij MUNT in Nijmegen

Marinka's Paleo Leven – deel 6

Welkom bij deel 6 van Marinka’s Paleo leven! Omdat me zo veel wordt gevraagd hoe ik Paleo in het dagelijks leven toe pas, ga ik het je gewoon laten zien! Met behulp van lekker veel foto’s, recept-ideetjes en nog veel meer. Een soort kijkje achter de schermen bij EetPaleo! Ik hoop dat ik je hiermee van de nodige dosis inspiratie kan voorzien.

Deze week laat ik je weer heel wat lekkere maaltijden zien én hoe ik twee verschillende verjaardagen heb gevierd.

Een groot deel van deze foto’s verschijnt trouwens ook op Instagram. Volg me daar als je altijd op de hoogte wilt blijven!

Stoofvlees met courgette

Kun je je het stoofvlees van vorige week nog herinneren? Dit deed ik met een deel van de restjes. Wat bloemkoolrijst en courgette erdoor, zeewiervlokken erop en klaar. Echt heel erg lekker.

Twee Paleo katten

Paleo kater Pieter heeft het prima naar zijn zin bij ons thuis, en ook Jip vindt het helemaal prima. Ze zijn dikke maatjes en kunnen haast niet meer zonder elkaar. Ik geniet er zo van om naar deze twee te kijken en met ze te spelen.

Paleo in een buffetrestaurant

Vorig weekend vierden we de verjaardag van mijn oma bij een buffetrestaurant. We gingen naar de brunch bij het Van der Valk hotel in Middelburg. Even terug naar mijn roots in Zeeland, en nog lekker eten ook. Gezellig! Dit laadde ik onder andere op mijn bord. Sashimi, zalm, ham met meloen en een komkommersalade. Er was echt heel veel keuze voor een Paleo-eter zoals ik.

Snijbiet boeket, heel Paleo

Na de verjaardag van mijn oma gingen we nog even langs de achtertuin van mijn oom en tante. Zij verbouwen hier enorme hoeveelheden biologische groenten en fruit en we kregen echt kilo’s mee! Daar kunnen we echt een hele tijd mee vooruit en het is allemaal even lekker. De snijbiet werd een beetje slap op de terugweg in de auto, dus besloot ik dat maar in een vaas te zetten. Het hielp nog ook, want in de koelkast is dit bij mij binnen 2 dagen helemaal verlept en nu heeft het 4 dagen gestaan. Dat gaf me wat extra tijd om er iets mee te maken.

Heel snel eieren klutsen

Ik maakte onder andere een frittata met snijbiet, maar ik had echt geen zin om de handmixer tevoorschijn te halen om 10 eieren te gaan kloppen. Daarom deed ik ze allemaal in een pot. Deksel er goed op, even flink schudden en hopla: je hebt geklutste eieren.

Frittata met snijbiet en komkommer

Dit was het resultaat! Een frittata met snijbiet en zoete aardappel. Wat plakjes komkommer erbij omdat die ook nog op moest 😉

Paleo taartjes en brownies!

Woensdag was mijn vriend jarig en ook dat moest natuurlijk gezellig worden gevierd! We zijn op de dag zelf vooral bezig geweest met het huis opruimen/schoonmaken, boodschappen doen en taartjes bakken, maar ’s avonds was het erg leuk met de visite. Deze frambozentaartjes en de kleffe brownies vielen heel goed in de smaak!

Oja, deze tip moet ik echt even met je delen! De frambozenvulling was een beetje flets roze van kleur toen ik deze had gemaakt, maar een klein plakje rauwe rode biet erbij in de blender gaf het deze geweldige dieproze kleur. En die biet proef je natuurlijk helemaal niet.

Supersimpel ontbijt met eieren en worst

Na een feestje met taartjes lustten we wel weer een makkelijk ontbijt. Zoete aardappel, snijbiet, prei, worst en een paar eitjes erop. Je hebt maar één pan nodig om dit te kunnen maken voor 2 personen. Handig! Hier vind je een soortgelijk recept.

Makkelijk diner met kip en geroosterde groenten

Nog zo’n makkelijke maaltijd. Vooral omdat je alleen één ovenschaal afwas hebt 😉 De kippendijen bestrooi je met wat kerrie en zout, die leg je in de ovenschaal en rooster je op 200 graden in 40-45 minuten gaar.

In de tussentijd snijd je de groenten en die leg je op een bakplaat met bakpapier, die rooster je (onder de kip) op de bakplaat nog 20-25 minuten mee. Klaar!

Salade bij MUNT in Nijmegen

Op vrijdag ging ik gezellig een dagje naar Nijmegen met Marjolijn van Oerspronkelijk. We lunchten bij MUNT, een saladebar. Ik had een salade met gemengde sla, rode biet, wortel, komkommer, avocado, gerookte kip, munt en pittenmix. Als dressing wat olijfolie, peper en zout. Op de kip hadden ze gelukkig zeker niet bespaard (groot pluspunt!) en ik zat dan ook lekker vol na afloop.

Verder ontdekten we Biologisch Warenhuis Van Nature, wat een superleuke winkel! Ik woon nu 3 jaar niet meer in Nijmegen, en ineens is deze winkel er gekomen 😀 Goede reden om toch weer vaker naar Nijmegen te gaan. Ik kon het niet laten om hier wat fijne kleding van biologische materialen te kopen. Zo zacht en comfortabel!

Comments 2

  1. hoi Marinka,’

    Ik word zo enthousiast als ik je berichten lees. Ik ben zeker verslaafde aan suiker geworden de laatste 3 jaar. Ik eet al veel minder suiker maar ik heb wel dagelijks een moment van de dag dat ik de behoefte aan iets lekkers en natuurlijk zoet. Ik eet geen koek, brood, rijst of pasta. Heel af en toe eet ik aardappelen. Mijn kinderen vonden de zoet aardappel niet lekker en ik ben terug gegaan naar de gewone dan, Wij eten meer groenten en fruit. Maar over mijn suiker behoefte, als ik een kopje thee drink of koffie neem ik een handje nootjes en af en toe 3-4 gedroogde dadels. Ik ben dan helemaal tevreden en daarna geen behoefte aan iets zoets meer. Is het een gezonde paleo keuze? Is een bakbanaan met kaneel ook een optie? ik ben bang dat ik nog te veel suiker eet en dat ik daardoor niet afval. Ik ben 6-7 maanden bezig met paleo en ik voel me heel goed.
    Ik hoor t graag van je.
    groetjes,

    Juliana

    1. Post
      Author

      Hoi Juliana, Bedankt voor je berichtje! Naast de koffie of thee zou ik de dadels even weglaten, want die houden je suikerverslaving zeker wel in stand. Een dadel is namelijk gelijk aan 1 suikerklontje, dus al met al krijg je dan nog best veel suiker binnen. De nootjes zijn een prima optie, en je zou ook zeker wat bakbanaan met kaneel kunnen eten. Al zou ik dan wel voor de groene bakbanaan gaan, in dit artikel kun je daar meer over lezen. Dit artikel over nuchter bewegen is trouwens ook heel interessant om te lezen, misschien heb je daar ook iets aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.