Blueberry Kurkuma Bites

Blueberry Kurkuma Bites – Paleo, Glutenvrij, Zuivelvrij

Blueberry Kurkuma Bites

Wanneer ik gezellig bezoek krijg en ik van tevoren al weet dat we waarschijnlijk een paar uurtjes aan het kletsen zullen zijn, zorg ik dat er iets lekkers in huis is voor bij de thee. Zoiets is overigens ook dé ideale gelegenheid om nieuwe recepten te proberen (vaak bedenk ik die terwijl ik in de supermarkt loop) en zo ontstonden deze Blueberry Kurkuma Bites dan ook.

Kurkuma latté in een taartje

Ik ben nogal fan van de Kurkuma Latté namelijk (recept daarvoor vind je in mijn boek Paleo Ontbijt), en als vanzelfsprekend vraag ik mezelf dan ook meteen af of kurkuma lekker zou zijn in een taartje. Zo werkt mijn hoofd ongeveer 😉

Het antwoord is in ieder geval een volmondige JA! Dit is super lekker in een taartje, zeker wanneer je het combineer met fris fruit zoals blauwe bessen (of met chocolade trouwens). Het maakt het een beetje verwarmend en kruidig, een mooie tegenhanger van zoet.

Mocht je dus zin hebben om iets lekkers te maken wat net even anders dan anders is, probeer deze bites dan zeker eens uit!

Het recept!
Blueberry Kurkuma Bites - Paleo, Glutenvrij, Zuivelvrij
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12-15
Ingrediënten
Bodem:
  • 200g Medjool dadels, zonder pit
  • 200g bruine amandelen
Blueberry laag:
  • 200g cashewnoten
  • 250g blauwe bessen
  • 100 ml kokosmelk
  • 60 ml ahornsiroop
  • ½ tl vanillepoeder
  • 100g kokosolie, vloeibaar
Kurkuma laag:
  • 250g cashewnoten
  • 200 ml kokosmelk
  • 60 ml ahornsiroop
  • 2 tl kurkuma
  • ½ tl vanillepoeder
  • 125g kokosolie, vloeibaar
Bereiding
  1. Maal de ingrediënten voor de bodem fijn in een foodprocessor of blender, tot zich een plakkerige massa vormt.
  2. Verdeel het mengsel over de bodem van een vierkante brownievorm (ca. 23 x 23cm) of een ronde springvorm en druk het stevig aan.
  3. Maal voor de blueberry laag de cashewnoten fijn in de foodprocessor of blender. Voeg vervolgens de blauwe bessen, kokosmelk, ahornsiroop en vanillepoeder toe. Maal in enkele minuten tot een egale massa.
  4. Schenk als laatste de kokosolie bij het mengsel en blijf malen tot dit volledig op is genomen.
  5. Verdeel over de taartbodem en zet even in de koelkast.
  6. Maak nu de kurkuma laag door de cashewnoten fijn te malen in de foodprocessor of blender.
  7. Voeg kokosmelk, ahornsiroop, kurkuma en vanille toe en maal tot een gladde massa.
  8. Schenk de kokosolie bij het mengsel en blijf malen tot dit volledig op is genomen.
  9. Verdeel de kurkuma laag over de taart.
  10. Zet de taart ten minste 4 uur in de koelkast om volledig op te stijven.

Meer heerlijke glutenvrije en zuivelvrije recepten voor het lekkerste gebak, vind je in mijn boek Paleo Traktaties!

Comments 8

  1. Ik vind hem lekker, maar ik mis frisheid. Volgende keer doe ik citroenrasp door de gele laag!
    En …. machtig. Dus genoeg om uit te delen 😉

  2. Zijn bruine amandelen amandelen met het buitenste bruine velletje eromheen, of is het een ander soort amandelen? En kun je amandelen echt met een foodprocessor of blender fijnmalen? Of doen jullie dat met een extra krachtige?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.