Biefreepjes uit de wok met notensaus

Biefreepjes uit de wok met notensaus

Biefreepjes uit de wok met notensaus

Een snelle wokschotel kan het ultieme comfort food zijn na een lange, drukke dag. Eten moet je toch, dus waarom zou het dan niet gemakkelijk én heel lekker zijn? Deze biefreepjes uit de wok met notensaus zijn niet alleen heel makkelijk te maken, maar smaken vooral erg goed. En laten we voorop stellen: deze maaltijd is super gezond voor je. Hij is glutenvrij, lactosevrij en ook nog eens koolhydraatarm. Ook helemaal geschikt wanneer je het Suikervrij Genieten programma volgt!

Dol op kruiden

Je begint simpelweg met het aanbakken van de biefreepjes, en dan doe je er allerlei verse kruiden bij. Op dat moment gaat het natuurlijk heerlijk ruiken in huis, ikzelf ben vooral dol op de geur van citroengras en gember wanneer je het bakt. Oja, en voor het geval je het jezelf afvraagt: citroengras kun je gewoon opeten. Wanneer je het heel erg fijn snijdt heb je niet van die harde vezels in je eten.

Na het aanbakken van de biefreepjes en de kruiden kunnen de groenten erbij, en natuurlijk nog wat extra kruiden voor nóg meer smaak. Het is niet voor niets een Aziatisch gerecht! En dan die notensaus… Die maakt het helemaal af.

Tip: Heb je coconut aminos in huis? Die kun je er ook nog bij doen. Hoeft niet per sé, maar het geeft wel nog ietsje meer smaak aan de maaltijd.

Het recept!

Biefreepjes uit de wok met notensaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 250g biefstukreepjes
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 1 rode peper, fijn gesneden
  • 1 stengel citroengras, fijn gesneden
  • 2 prei, in ringen
  • 3 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 200g wortel, in plakjes
  • 1 tl gedroogd korianderzaad
  • ½ tl zout
  • ¼ tl kurkuma
  • 200 ml kokosmelk
  • 70g amandelpasta
  • 2 el limoensap
  • 4 el verse koriander, fijn gesneden
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin de biefstukreepjes snel aan.
  2. Voeg gember, rode peper, citroengras, prei, bleekselderij en wortel toe en bak dit enkele minuten al omscheppend mee.
  3. Meng korianderzaad, zout en kurkuma door het gerecht en schenk vervolgens de kokosmelk in de pan.
  4. Meng de amandelpasta en het limoensap door het gerecht tot de amandelpasta volledig op is genomen.
  5. Verdeel het gerecht over 2 kommen en garneer met de koriander.
 

Comments 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.