Geroosterde Spruitjes

Geroosterde spruitjes

Geroosterde Spruitjes

Spruitjes? Maar die zijn toch niet te eten?

Dat vond ik ook altijd, tot ik dit recept voor geroosterde spruitjes ontdekte. In de winter eet ik ze nu met veel plezier minstens één keer in de week. En weet je wat het leuke is, de bovenste blaadjes van de spruitjes worden zó knapperig dat het net chipjes zijn. Wie lust dat nou niet?

Het geheim zit ‘m in het roosteren van de spruitjes in de oven, in plaats van koken. Als je de spruitjes halveert en met het snijvlak op de bakplaat legt, worden alle spruitjes mooi gaar. Als de spruitjes mooi bruin zijn, zijn ze klaar. Let op dat ze niet te donker worden, de oventijd is afhankelijk van de grootte van de spruitjes.

Door het roosteren krijgen ze een kruidige smaak, wat mij betreft veel lekkerder dan als ze gekookt zijn.

Heerlijk in combinatie met spekjes of, voor de moeilijke spruitjes-eter, wat stukjes appel. Serveer de geroosterde spruitjes als groentegerecht bij een stukje vlees of vees en zoete aardappelfrietjes.

Geroosterde spruitjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 pond spruitjes
  • 200 gram biologische spekjes zonder toevoegingen
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • Peper naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 210 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier.
  3. Was de spruitjes, dep ze droog en snij de spruitjes doormidden.
  4. Hussel de spruitjes samen met de kokosolie en peper zodat alle spruitjes nét glimmen.
  5. Leg ze met het snijvlak naar beneden op de bakplaat en strooi er de spekjes overheen.
  6. Bak ze voor ongeveer 25 tot 35 minuten in de oven totdat de bovenste velletjes van de spruitjes lekker knapperig zijn, de onderkant bruin en de spekjes uitgebakken. De baktijd kan variëren per oven dus hou de spruitjes goed in de gaten.
 

Comments 4

  1. Dit zijn echt de lekkerste spruitjes ever!!!! En als je geschoonde spruitjes koopt, hou je heel veel tijd over voor andere dingen 😉

  2. Mijn kinderen zijn nog steeds geen spruitjesfans, maar ik geniet van dit recept! Lekker! En doordat de kinderen maar één portie eten, heb ik meer voor mezelf 😉

  3. Gisteravond dit gerecht gemaakt in combinatie met sinaasappel-kippendijen, heerlijk!!! Ik heb van mijn leven nog nooit spruitjes lekker gevonden, maar nu dus wel. Hartelijk bedankt hiervoor.

    Groeten Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.