I Sea Veggie Pasta

I Sea Veggie Pasta! – Glutenvrij, lactosevrij, Paleo

I Sea Veggie Pasta

Kun je ook vegetarisch Paleo eten? Ja natuurlijk, dat kan! En ik merk ook dat de niet-vegetariërs onder ons (zoals ik!) het ook weleens lekker vinden om een keertje geen vlees of vis te eten. Ik word niet voor niets overspoeld met verzoekjes voor vegetarische Paleo gerechten… Dus bij deze! Een lekkere I Sea Veggie Pasta, helemaal Paleo en he-le-maal vol voedingsstoffen en gezonde vetten. Meestal zit ik niet zo vol van een vega maaltijd, maar van deze wel hoor.

Uiteraard heb ik hier één van mijn favoriete ingrediënten in verwerkt; de zeewierpasta van Seamore. Deze heeft zo’n lekkere bite en ik vind ‘m heerlijk met een saus van tomaten en avocado, en dan net wat pijnboompitjes en verse kruiden erbij en klaar ben je. Eigenlijk heeft zo’n pasta niet zo heel veel nodig om ‘m bijzonder te maken. Wist je trouwens ook dat je met één portie zeewierpasta je dagelijkse behoefte jodium binnen krijgt?? Oftewel: geen brood eten betekent niet dat je jezelf in allerlei hoeken en gaten moet wurmen om aan je jodium behoefte te komen. Eet gewoon zeewier en klaar ben je. Bij Seamore testen ze dat soort dingen allemaal, super interessant.

Proefkonijnen bij Seamore

Ik ben nu 2x bij Seamore op het kantoor geweest en elke keer hebben ze wel weer iets nieuws uitgevonden over zeewier. Geweldig wat een passie er achter zit! Laatst liepen alle medewerkers rond met een glucosemeter om te zien wat voor effect zeewierpasta heeft op de bloedsuikerspiegel ten opzichte van gewone pasta. Het resultaat van het onderzoek laat nog even op zich wachten, maar ik denk dat ik wel weet wat eruit gaat komen als beste optie. Ik vermoed dat het het ingrediënt is wat je in dit gerecht vindt 😉

Tips nodig? Die heb ik voor je!

Mocht je trouwens wat tips kunnen gebruiken bij een vegetarische Paleo lifestyle, lees dan even dit artikel wat ik daarover heb geschreven. En vraag je je af waarom ik tomaten gebruik in dit recept en of dat wel Paleo is, dan verwijs ik je graag naar dit artikel. (*einde huishoudelijke mededeling* ;))

En nu: het recept!

I Sea Veggie Pasta! - Glutenvrij, lactosevrij, Paleo
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 50g I Sea Pasta
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 3 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 250g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 5 zongedroogde tomaten, fijn gesneden
  • ½ tl gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • 2 el verse peterselie, fijn gesneden
  • 1 rijpe avocado, in plakjes
  • 2 el pijnboompitten
Bereiding
  1. Breng 1,5 liter water aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur, doe er de I Sea Pasta in en laat 20-25 minuten garen. Giet daarna af.
  2. Verhit in de tussentijd de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
  3. Voeg de kerstomaatjes, zongedroogde tomaat en oregano toe en bak al omscheppend gaar.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng de gebakken groenten door de gegaarde zeewierpasta en serveer met peterselie, avocado en pijnboompitten.
 

I Sea Veggie Pasta

Comments 3

  1. Hoi Mariska, wij aten de pasta vorige week met veel knoflook, verse peterselie en mosselen. Ik heb de pasta gegaard in het kookvocht van de mosselen. Daarna een soepje gemaakt van het nat. Wat doe jij met het kookvocht? Groeten, Dieneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.