Pompoenpizza met boerenkoolpesto

Pompoenpizza met boerenkoolpesto

Pompoenpizza met boerenkoolpesto-2

Pompoenpizza met boerenkoolpesto. Een hele mond vol. Letterlijk en figuurlijk, want deze pizza is echt ontzettend lekker!!

Nu heb ik op mijn site al een paar Paleo pizza-alternatieven staan, maar deze hoort toch ook echt in het rijtje thuis. Niet wanneer je op zoek bent naar een recept wat zo veel mogelijk op een ‘echte’ pizza lijkt, maar wél wanneer je gewoon zin hebt in iets lekkers. Iets wat anders dan anders is, helemaal vol met smaak zit én gezond zit.

Toegegeven, het maken van deze pizza kost best veel tijd. Niet echt geschikt voor een doordeweekse dag waarbij je hongerig uit je werk komt dus. Maar op een regenachtige zondag is deze pizza een heel leuk project om te maken en het brengt daarnaast lekker veel kleur op je bord. Ideaal voor degenen die het lastig vinden om meer groenten te eten. En ook fijn voor degenen die weleens een maaltijd zonder vlees of vis willen eten.

Oh en heb je nog restjes over? Die stop je gewoon in je lunchtrommel en neem je mee naar je werk (koud is deze pizza ook lekker namelijk), of je warmt de restjes zachtjes op in de oven.

Mocht je je afvragen waarom ik de pizza niet opnieuw bak nadat de pesto erop is gesmeerd: dat is omdat dat ten koste gaat van de smaak van de pesto (ik heb het uiteraard geprobeerd 😉 ). De pizza is echt veel lekkerder wanneer je de pesto niet verhit in de oven.

Pompoenpizza met boerenkoolpesto
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2-3
Ingrediënten
Pompoenpizza
  • 1 kleine flespompoen (ca. 750g)
  • 1 el kokosolie
  • 1 ei
  • 75g amandelmeel
  • 75g arrowroot
  • 1 tl oregano
  • ¼ tl zout
Boerenkoolpesto
  • 100g boerenkool (alleen het blad)
  • 15g verse basilicum
  • 50g cashewnoten
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • sap van ½ citroen
  • ½ tl zout
  • 120 ml extra vierge olijfolie
Overig
  • Toppings naar keuze, bijvoorbeeld radijs, rucola, spekjes, vis, enz.
Bereiding
Pompoenpizza
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de pompoen met een dunschiller, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
  3. Wrijf de blokjes pompoen in met kokosolie en leg ze op de bakplaat. Rooster in 20 minuten gaar en laat daarna 15 minuten afkoelen. Laat de oven aan staan.
  4. Pureer de blokjes pompoen met het ei, amandelmeel, arrowroot, oregano en zout tot een glad beslag.
  5. Leg een nieuw stuk bakpapier op de bakplaat en schep het beslag hier op. Wrijf het beslag uit met een spatel en vorm zo een ronde cirkel die overal even dik is. (ga voor een dikte van ongeveer ½ cm)
  6. Bak de pizzabodem in 35-40 minuten gaar.
Boerenkoolpesto
  1. Combineer alle ingrediënten voor de pesto in een blender of foodprocessor en maal tot een dikke pesto.
  2. Besmeer de pizzabodem met de pesto en verdeel er toppings naar keuze overheen. Serveer meteen.
Pompoenpizza met boerenkoolpesto

Comments 9

  1. Als ik hem op 200° bak, is ie na een half uur zeker verbrand?! Hij wordt ook niet echt krokant. Maar wel lekker 🙂

    1. Post
      Author

      Bij mij werd hij alleen aan de randjes krokant. Maar nee, op 200 graden is hij na een half uur niet verbrand 🙂 Er zit behoorlijk veel vocht in en dat zal eerst moeten verdampen voor het kan verbranden. Heb ik uiteraard getest 😉

    1. Post
      Author
  2. Kan je dit ook maken met een gewone pompoen? En arrowroot, is dat het poeder dat je moet gebruiken of? Ziet er alleszins lekker uit! 🙂

    1. Post
      Author
  3. Deze laatst bij vrienden gegeten. Gesmuld!
    Kun je m ook vantevoren maken en – rauw dan wel gebakken – invriezen voor later gebruik?

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.