Wortelkoekjes

Wortelkoekjes

Wortelkoekjes

Wortelkoekjes: een favoriet hier in huis. Voor bij het ontbijt, lunch, avondeten of lekker tussendoor. Een ideale manier om extra groenten te eten en ook gewoon ontzettend lekker. Je kunt ze invriezen, dus maak gerust in een keer een extra grote portie. Ze zijn echt heel makkelijk om te maken, je hebt maar een paar ingredienten nodig.

Van zichzelf zijn de wortelkoekjes vrij zoet en heerlijk om zo te eten, voor een extra bite kun je er wat uitgebakken bacon of ontbijtspek aan toe voegen. Ook wat gedroogde tijm of rozemarijn past er erg goed bij, of wat dacht je van een handje pijnboompitten?

Mogelijkheden genoeg om deze geweldige wortelkoekjes op allerlei manieren te maken. Zo gaan ze nooit vervelen en lust iedereen ze! Bak ze goed door, zodat ze lekker knapperig worden en de binnenkant goed gaar is. Een beetje geduld voor het beste resultaat dus.

Wortelkoekjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 500 gram geraspte wortels
  • 2 eieren
  • 4 á 5 eetlepels kastanjemeel (of 2-3 eetlepels kokosmeel)
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel; 100 gram uitgebakken bacon of ontbijtspek, uitgebakken en in stukjes verkruimeld
Bereiding
  1. Meng de geraspte wortel met de losgeklopte ei
  2. Breng op smaak met peper en zout
  3. Voeg kastanjemeel toe totdat het mengsel enigszins gaat plakken. Het zal geen samenhangende massa zijn maar dat is ook niet nodig.
  4. Verhit een koekenpan met een ruime laag kokosolie.
  5. Neem een flinke eetlepel beslag per koekje en leg deze in de pan
  6. Druk de hoopjes met de bolle kant van je lepel plat tot ‘koekjes’
  7. Vul zo de hele koekenpan
  8. Laat ze op een middelmatig vuur gaar en bruin worden. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Neem hier echt de tijd voor anders zijn ze nog klef van binnen.
 

Comments 7

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

      Dat kan liggen aan het formaat ei wat je gebruikt 🙂 Gebruik grote eieren en eventueel een extra schepje kokosmeel/kastanjemeel, dat helpt zeker!

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.